Home Zuid-Holland Den Haag Kast met opnameapparatuur is van politie

Kast met opnameapparatuur is van politie

Het kastje met apparatuur dat in de Haagse Schilderswijk stond, is van de politie. Zoals bekend kan de Nederlandse politie gebruikmaken van Bijzondere Opsporingsmiddelen. De inzet van deze middelen is bij de wet geregeld en wordt toegepast. Alleen in overleg en met toestemming van het bevoegd gezag kunnen bijzonder opsporingsmiddelen worden ingezet. De betreffende apparatuur is ingezet ten behoeve van een opsporingsonderzoek naar vermogenscriminaliteit. In overleg en met toestemming van het Openbaar Ministerie is de betreffende apparatuur ingezet. Aangezien het onderzoek nog loopt, kan er geen verdere informatie worden verstrekt. Dit onderzoek heeft niets te maken met een onderzoek naar het eventueel ronselen van jongeren voor de gewapende strijd in Syrië of elders in de wereld. De metalen kast is een universele kast die verschillende toepassingen kent.

Laad meer Den Haag

Geef een antwoord

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…