Home Zuid-Holland Den Haag Fietsdiefstal, laat het je niet gebeuren

Fietsdiefstal, laat het je niet gebeuren

Fietsen worden nog steeds gestolen. Door enkele eenvoudige maatregelen te nemen, verkleint u het risico om slachtoffer te worden van fietsdiefstal. Leerlingen van het Maris Bohemen College informeren samen met politieagenten in de Loosduinse winkelcentra en bij middelbare scholen het winkelend publiek en de scholieren hoe zij een fiets op de juiste manier stallen.

De ideale situatie is om zowel het frame als de beide wielen vast te maken. Als u alleen uw wielen vastmaakt, kunnen ze nog steeds uw fiets frame stelen of met de fiets zonder wiel gaan lopen. Stalt u uw fiets voor langere tijd? Maak dan ten minste het frame vast. Maak uw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp dat dieven niet kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld aan een paal. Gebruik goede sloten en eventueel zelfs twee (verschillende) sloten.

De gecombineerde preventieacties van het Maris College, afdeling Sport, dienstverlening en veiligheid, Gemeente Den Haag en Politie Den Haag zijn een vervolg op de in 2012 gestarte samenwerking. In april gaan de leerlingen op pad om te waarschuwen voor woninginbraken en in mei volgt een actie tegen zakkenrollerij.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…