Home Zuid-Holland Den Haag Zeventien aanhoudingen bij controle Hollands Spoor

Zeventien aanhoudingen bij controle Hollands Spoor

Tijdens een controle op en rond het station Den Haag Hollands Spoor donderdag zijn 17 personen aangehouden voor uiteenlopende feiten. In totaal zijn 6000 treinreizigers en 4400 tramreizigers gecontroleerd. Bij de treinreizigers waren er 69 en bij de trams 358 die zonder geldig vervoersbewijs reisden. Voor deze overtredingen zijn ontwerp-processen verbaal door de vervoerders uitgeschreven. Ongeveer 200 reizigers zijn bij de ingangscontrole geweigerd omdat zij niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs. Door de politie zijn 58 bekeuringen uitschreven voor diverse overtredingen.

Twee personen zijn aangehouden voor belediging, 1 voor het niet opvolgen van een vordering, 1 voor wildplassen en 1 voor overtreding van de vreemdelingenwet. De overige aanhoudingen hielden verband met openstaande boetes.

In totaal zijn 58 personen bekeurd voor het niet tonen van een geldig legitimatiebewijs, dat verplicht is om tonen als er zonder geldig vervoersbewijs wordt gereisd.

De controle had als doel de veiligheid van reizigers, ov-personeel en ondernemers op en rond station Holland Spoor te vergroten en de rust en orde op het station te waarborgen. Reizigers in treinen en trams zijn gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Reizigers die niet in het bezit waren van een geldig vervoersbewijs zijn meteen uit het openbaar vervoer gehaald, om de betalende reizigers niet te duperen met vertragingen. De gezamenlijke controleactie startte rond 15:30 uur en eindigde om 22:00 uur.

Aan de controleactie namen 90 medewerkers van NS, HTM, Prorail en politie deel. Soortgelijke ov-controleacties zijn eerder gehouden in Alkmaar, Almere, Amsterdam, Hoorn en Rotterdam Zuid/Alexander.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…