Home Zuid-Holland Den Haag Scherpe controle op woninginbraken leidt tot resultaat

Scherpe controle op woninginbraken leidt tot resultaat

Surveillerende agenten hielden donderdag rond 18.00 uur in de Pieter Langendijkstraat twee Hagenaars aan (19 en 22). Het duo liep met inbrekerswerktuigen woningen te bekijken. Bureau Zuiderpark controleert scherp op inbrekers in de wijk om het aantal woninginbraken de kop in de te drukken. Tijdens een controle zagen agenten het tweetal door de wijk lopen. Nadat agenten de Hagenaars een tijdje gevolgd en geobserveerd hadden besloten zij het duo op de Jan Luykenlaan te controleren. Hier bleken zij een breekijzer en een schroevendraaier bij zich te hebben. Hierop zijn beide aangehouden voor de overtreding van de APV. Hiervoor zullen zij een bekeurin krijgen.

Sinds februari Is het Zuiderpark Woning Inbraken Team (ZWIT) actief. Het team zet zich in om het aantal woninginbraken in de buurt naar beneden te krijgen. Enerzijds zal het team zich samen met partners richten op preventie anderzijds op het onderzoek naar woninginbraken. Het team zorgt voor gerichte surveillance op zogenaamde ‘hotspots’.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…