Home Zuid-Holland Den Haag Overval hotel Mercure blijkt diefstal in supermarkt

Overval hotel Mercure blijkt diefstal in supermarkt

Donderdagavond 14 maart kreeg de politie een melding van een overval in hotel Mercure aan ’t Spui. Al snel bleek het te gaan om een supermarkt aan ’t Spui en niet om een overval maar om een diefstal die eindigde in een vechtpartij. De politie hield een 34- en 39-jarige verdachte aan. Rond 18.00 uur kwam een man een winkel binnen voor het kopen van een pakje sigaretten. Op het moment dat de verkoper de man van wisselgeld wilde voorzien, graaide hij geld uit de handen van de verkoper en ging er met een nog onbekend bedrag en de sigartetten vandoor. Behalve de verkoper renden nog twee mannen achter de verdachte aan en ontstond er op straat een vechtpartij.

De verdachte wist te ontkomen en ging er vandoor in een auto met buitenlandse kentekenplaten. In deze auto, die vermoedelijk klaar stond, zaten nog drie mannen. De auto reed over het Spui weg in de richting van de Pletterijkade. Het voertuig dat van diefstal afkomstig bleek, werd niet veel later aangetroffen op de Stationsweg met daarin nog twee mannen. Deze twee verdachten van 34 en 39 jaar oud uit Litouwen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt hun betrokkenheid bij de diefstal onderzocht.

Laad meer Den Haag

Geef een antwoord

Bekijk ook

Den Haag – Aanhoudingen bij drugsactie

Rechercheurs van de dienst regionale recherche van de politie eenheid Den Haag hielden din…