Home Zuid-Holland Den Haag Hagenaars stelen lokfiets

Hagenaars stelen lokfiets

De politie hield zondag 10 maart twee 20-jarige fietsendieven aan op de Grote Marktstraat in Den Haag. De verdachten namen een zogenoemde ‘lokfiets’ mee.

De politie stationeerde de lokfiets bij een groot winkelketen aan de Grote Marktstraat. Omstreeks 13.55 uur ontvingen agenten de melding dat de fiets verplaatst was en via het GPS-systeem wisten ze vervolgens de fiets te vinden. De twee verdachten, beide afkomstig uit Den Haag, zaten op de fiets en bij het zien van de politie rende één van hen direct weg. De politie wist het na een korte achtervolging aan te houden. De tweede verdachte kon direct ingerekend worden. Zij mogen zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Lokfiets
De lokfiets is een normale fiets met GPS-volgsysteem erin. Deze GPS-fietsen worden neergezet en agenten hoeven geen verder toezicht te houden. Zij krijgen een seintje als de fiets verplaatst worden. Op deze manier kunnen verdachten van diefstal/heling worden aangehouden.

Laad meer Den Haag

Geef een antwoord

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…