Home Zuid-Holland Den Haag Buurtbewoner betrapt autokraker

Buurtbewoner betrapt autokraker

Politieagenten zagen zaterdag 9 maart omstreeks 20.00 uur op de Prinsegracht twee mannen met elkaar vechten. Eén van de twee mannen probeerde daarbij ‘los te komen’ en maakte aanstalten om te vluchten. Het bleek een autokraker te zijn die door een buuurtbewoner was betrapt.

Politieagenten wisten te voorkomen dat de man kon weglopen en toen zij de partijen hadden gescheiden, bleek één van de twee een 41-jarige Hagenaar te zijn die door een buurtbewoner was betrapt terwijl hij aan het inbreken was. De buurtbewoner aarzelde geen moment en greep direct in en hield de man aan die zich daarop probeerde los te rukken.

Meerdere inbraken
Uit onderzoek bleek dat de man twee autoradio’s in zijn bezit had. Eén kwam uit de auto op de Prinsegracht een andere radio kwam uit een auto in de Spijkermakerstraat. De politie sluit niet uit dat de man uit meerdere autoinbraken heeft gepleegd. Hij zit nog vast en wordt dinsdag 12 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Aanhoudingen bij drugsactie

Rechercheurs van de dienst regionale recherche van de politie eenheid Den Haag hielden din…