Home Zuid-Holland Den Haag Verdachten melden zich na tv-uitzending

Verdachten melden zich na tv-uitzending

Dinsdagavond kort na de uitzending van Team West meldden zich twee mannen aan het politiebureau de De Heemstraat. De twee herkenden zichzelf op beelden die in de uitzending van Team West getoond waren. Op maandag 14 januari 2013 werd juwelier ‘Faja Lobie’, aan het Hobbemaplein op slinkse wijze bestolen. Op camerabeelden is te zien dat er die dag omstreeks 16.00 uur meerdere klanten in de zaak zijn, waaronder drie jongens. Te zien is hoe de jongens onopvallend samenwerken om een kennelijk vooraf geprepareerde vitrine te openen en daar juwelen uit te halen zonder dat het personeel of de overige klanten dit zien.

In de uitzending van Team West werden de beelden die in de juwelierszaak gemaakt waren getoond en zoals gebruikelijk aan de kijkers gevraagd eventuele tips door te bellen.

Twee mannen, Hagenaars van 20 en 23 jaar, meldden zich na de uitzending op het bureau. Zij hadden zichzelf herkend op de beelden . De mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hun rol bij de diefstal wordt onderzocht, evenals de identiteit van de derde verdachte.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…