Home Zuid-Holland Den Haag Plaatsing eerste glasgeveldeel station Den Haag Centraal

Plaatsing eerste glasgeveldeel station Den Haag Centraal

ProRail is samen met de gemeente Den Haag en NS bezig met de bouw van een nieuw station. De vorderingen verlopen voorspoedig. Het nieuwe glazen dak is bijna gereed. Daarom wordt op woensdag 27 februari het eerste glazen geveldeel geplaatst. Den Haag Centraal krijgt in 2014 een compleet nieuw stationsgebouw waar al het openbaar vervoer bij elkaar komt. Het dak van de hal wordt gemaakt van glas en wordt 22 meter hoog. De nieuwe openbaar-vervoer-terminal is nodig omdat er steeds meer mensen gebruik maken van het station. Er maken hier nu al iedere dag meer dan 190.000 mensen gebruik van het station. De gemeente Den Haag is opdrachtgever voor de bouw van het nieuwe station. NS draagt zorg voor de verbouwing van winkels in de hal. Dit in het kader van de verhoging van het comfort voor de reiziger.

ProRail is momenteel bezig met de grootste stationsverbouwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Omdat het treinverkeer is toegenomen, zijn huidige stations uit hun jasje gegroeid. Daarom maakt ProRail in samenwerking met NS nu op tal van stations meer ruimte en comfort voor reizigers, om de groei van het treinverkeer nu en in de toekomst te faciliteren. ProRail bouwt ruimere traversen, langere perrons, liften, roltrappen, wachtruimtes, nieuw meubilair en fietsenstallingen. Op dit moment zijn er verschillende grote en kleine stations in verbouw zoals Amsterdam, Arnhem, Gouda, Delft, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Breda en Zwolle.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Aanhoudingen bij drugsactie

Rechercheurs van de dienst regionale recherche van de politie eenheid Den Haag hielden din…