Home Zuid-Holland Delft Delft – Gezocht – Geweldsincident 17 mei Delft

Delft – Gezocht – Geweldsincident 17 mei Delft

Na een beschieting van coffeeshop The Future en een zonnestudio aan de Peperstraat in het centrum van Delft op 8 mei, ontploften in de vroege ochtend van donderdag 17 mei twee handgranaten in de Peperstraat en Breestraat. Daarbij zijn twee mannen op een scooter betrokken. Zij zijn gefilmd door bewakingscamera’s .

De handgranaten ontploften bij coffeeshop The Future in de Peperstraat en coffeeshop The Game in de Breestraat. De granaten waren gevuld met metalen balletjes die tot 75 meter ver zijn verspreid. Andere panden zijn hierdoor ook flink beschadigd en een voorbijganger in de Peperstraat werd zelfs in zijn gezicht geraakt door een projectiel. Gelukkig is het goed afgelopen met die persoon, maar het geeft aan hoe gevaarlijk deze situatie is geweest.  De twee verdachten zijn in beeld, maar hun gezichten zijn niet goed zichtbaar. De beelden geven ook een vertekend beeld van de kleuren van hun kleding, maar mogelijk herkent iemand de mannen in combinatie met elkaar of in combinatie met de scooter. Volgens deskundigen zou dit een Peugeot Speedfight betreffen. 
Uit onderzoek heeft de recherche ook een redelijk goed beeld gekregen over hoe de twee mannen die bewuste nacht precies gereden zijn, dit is te zien op de routekaart.

Laad meer Delft
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Politie zoekt getuigen schietincident Boermarke

De politie hield vrijdag 8 februari twee verdachten aan na een schietincident in een wonin…