Home Zuid-Holland Delft Delft – Toerist slachtoffer babbeltruc

Delft – Toerist slachtoffer babbeltruc

Drie mannen wisten donderdag 22 maart om 14.55 uur op de Markt een buitenlandse toerist, die onder leiding van een gids een wandeling door Delft maakte, geld afhandig te maken.

De man liep met zijn echtgenote door het centrum toen een onbekende man hem aansprak. Deze man vroeg de toerist of hij met het mobieltje van zijn vrouw een foto van het echtpaar mocht maken. De toerist vond dit prima en na het maken van de foto kreeg zijn vrouw haar mobiel terug. Niet veel later werd de toerist aangesproken door twee mannen die zich voordeden als politieagent. De mannen vertelden de toerist dat zij hadden gezien dat hij aangesproken was door een man die mogelijk drugs zou verkopen. De ‘agenten’ controleerden de toerist op het bezit van drugs. Na de controle stapte de toerist in de bus om een andere bezienswaardigheid in Delft te bezoeken. In de bus ontdekte de toerist dat hij was bestolen van geld. Het slachtoffer deed aangifte. De recherche onderzoekt de diefstal en zoekt getuigen. 

Laad meer Delft
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Onderzoek naar mogelijke plannen voor aanslag

Op 17 juni zijn in Rotterdam twee mannen aangehouden op verdenking van het voorbereiden va…