Home Zuid-Holland Delft Delft – Fietspad station-Hooikade 5 september open

Delft – Fietspad station-Hooikade 5 september open

Op maandag 5 september aanstaande wordt de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding langs de Westsingel in Delft geopend. De route vormt een belangrijke verbinding in de stad vanaf het Bolwerk, langs de ondergrondse fietsenstalling bij het station en de Westingel naar de Hooikade en vice versa.
Verbinding station – TU Delft
De nieuwe route gaat aan het einde van de Westsingel onder de Constructiebrug en de Zuidwal door. Vervolgens sluit de route aan op de Hooikade en zo kunnen fietsers hun weg richting TU Delft, het Science Park of andere wijken vervolgen. Om deze nieuwe verbinding mogelijk te maken is in 2011 de oude Constructiebrug vervangen door een nieuwe. Ook zijn er nieuwe kademuren aangebracht langs de Westsingel.
Opening
Op 5 september wordt de route officieel geopend door onder andere Lennart Harpe, wethouder Spoorzone Delft. Café Brasserie Huszar op de Hooikade biedt gedurende die dag aan voorbijgangers een drankje en iets lekkers aan.
Laad meer Delft
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Auto beschoten op de Kerkwervesingel

In de nacht van donderdag op vrijdag is er op de Kerkwervesingel op een auto geschoten. Ee…