Home Zuid-Holland Delft 88% Delftenaren is tevreden over woonsituatie

88% Delftenaren is tevreden over woonsituatie

88 procent van de Delftenaren is tevreden over de eigen woonsituatie. Dat blijkt uit de Grote Woontest Haaglanden. De Grote Woontest is een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van 25 opdrachtgevers: ontwikkelaars, woningcorporaties, gemeenten in de regio, het stadsgewest Haaglanden en het Rijk. Meer dan 18.000 bewoners uit de regio Haaglanden gaven hun mening over het wonen in de regio Haaglanden. Daarvan kwamen er 2200 uit Delft.

In Delft oordeelt 88% neutraal of tevreden over de eigen woonsituatie, 12% is ontevreden. Delftenaren zijn het meest tevreden over de huidige woning, wijk, de woningen in de omgeving en de locatie. Over netheid en het parkeren is men niet tevreden.

Uit de test bleek dat Poptahof in de regio een topscore haalt voor buurtontwikkeling. Zowel bewoners in deze wijk als niet-bewoners ervaren dat de wijk vooruit gaat. Van alle wijken in de regio gaat de ontwikkeling hier het hardst.

De afgelopen decennia jaren was er door de ‘babyboomers’ een enorme vraag naar wonen in buitenwijken zoals Emerald of de Harnaschpolder. De kans is groot dat deze bevolkingsgroep, straks als senior, voor grote veranderingen zorgt. Zij willen een grotere variatie aan woningen.

De resultaten van deze woontest vragen om een herbezinning van het wonen in de regio Haaglanden. Er zijn zes punten waarmee bestuurders aan de slag zouden moeten.
 

 

Laad meer Delft

Geef een antwoord

Bekijk ook

Delft – Identiteit overleden persoon Vrijenbansekade bekend

De identiteit van de overleden persoon die op zondagochtend 12 februari werd gevonden in h…