Home Zuid-Holland Delft Onderweg naar een veilige spoortunnel

Onderweg naar een veilige spoortunnel

In 2015 gaat de trein in Delft ondergronds. De ingebruikname van de spoortunnel dient snel en vlekkeloos te verlopen. Ook moet de tunnel natuurlijk aan alle veiligheidseisen voldoen. Een uniek testprogramma moet tegenslag zo goed als uitsluiten.

Om de spoortunnel veilig te maken wordt deze uitgerust met allerlei technische installaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om vluchtwegsignalering, ventilatoren en rookmelders, brandmelders, blusinstallaties en treinstilstanddetectie.

Traditioneel wordt het testen van de technische installaties uitgevoerd wanneer de tunnel helemaal is  afgebouwd. Daarna wordt er een tijdsperiode ingepland voor het testen van de installaties. In Delft is er gekozen voor een ander, uniek testprogramma. Al tijdens de bouw van de tunnel wordt gestart met de  simulaties en oefeningen. Op deze manier is er nog voldoende tijd om eventuele fouten in systemen te verwijderen of om processen aan te passen. Dit testprogramma moet aantonen dat de veiligheid in de spoortunnel geborgd is en vertraging van de indienststelling zoveel mogelijk wordt uitgesloten.

Laad meer Delft

Geef een reactie

Bekijk ook

Delft – Man overleden na auto te water Oostpoortweg

Zondagochtend 10 december raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak te water bij …