Home Zuid-Holland Delft Oplichters betrapt

Oplichters betrapt

Foto (c) Unique Photo Video

De politie hield woensdag 20 februari om 10.35 uur twee vrouwen (43 en 49 jaar uit Lelystad) aan in Delft op verdenking van poging tot oplichting. Het duo trachtte met een smoes bij bewoners aan de Geertruyt van Oostenstraat binnen te komen. Zij deden zich voor als Jovagetuigen. Dankzij alert reageren van buurtbewoners en de 89-jarige bewoner, wisten zij te voorkomen dat er een daadwerkelijke babbeltruc plaatsvond. Gewaarschuwde agenten zagen de twee vrouwen lopen en spraken ze aan. Beide vrouwen ontkenden ten stelligste er iets mee te maken te heben gehad. Aangezien zij beiden veelvuldig voorkomen op het gebied van oplichting en landelijk opereerden,  werden zij aangehouden.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en/of hun verhaal te controleren.

Laad meer Delft

Geef een reactie

Bekijk ook

Delft – Man overleden na auto te water Oostpoortweg

Zondagochtend 10 december raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak te water bij …