Home Zuid-Holland Gorinchem Gorinchem – Gezocht – Politie zoekt getuigen en beelden van brandstichting en vernieling Gorinchem

Gorinchem – Gezocht – Politie zoekt getuigen en beelden van brandstichting en vernieling Gorinchem

De politie is een onderzoek gestart naar een brandstichting die op 2 mei plaatsvond en een vernieling op 3 mei, beide bij een woning aan de Korenbrugstraat in Gorinchem.

Eén of meerdere daders stichtten rond 04.55 uur brand bij de buitendeur van een opslagruimte die onder drie appartementen is gelegen. Tegelijkertijd werd door de ruit van een andere deur een voorwerp naar binnen gegooid dat had vlam had moeten vatten, maar dat niet ontbrandde. De vlammen bij de deur naar de opslagruimte werden snel gedoofd door een gealarmeerde buurtbewoner. Deze toegangsdeur en een geparkeerde motorfiets raakten beschadigd. Niemand raakte gewond. Als het voorwerp tot ontbranding was gekomen en als de alerte buurtbewoner had doorgeslapen, was er mogelijk een grote brand ontstaan en hadden de gevolgen enorm kunnen zijn.

Steen door de ruit
Een dag erna is er op precies hetzelfde adres een steen door de ruit gegooid. Dit gebeurde die dinsdag 3 mei rond 17.45 uur. Getuigen zagen drie jongens op de Havendijk rennen, aan de overkant van het water. Het kan zijn dat deze twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Bel de politie
Heeft u voorafgaand, tijdens of na de brandstichting of de vernieling iets verdachts gezien? Beschikt u over beelden die de politie helpen in het onderzoek, bijvoorbeeld van een bewakingscamera, of dashcam? Bel de politie op 0900-8844 en deel uw informatie. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000. 
 

Laad meer Gorinchem
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…