Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Dove en slechthorende barista’s bij politie: een win-winsituatie

Den Haag – Dove en slechthorende barista’s bij politie: een win-winsituatie

Samen met zijn collega-barista’s Robert, Sharda en Claudia is de slechthorende Benjamin nu sinds vier maanden aan de slag bij de Blauwe Boon, een Sign Language Coffee Bar voor politiemensen op het hoofdbureau van de politie-eenheid Den Haag. ‘Ik leer nieuwe dingen en praat met mensen. Zo voel ik mij niet nutteloos.’

De Blauwe Boon is de eerste koffiebar binnen de politie die gedraaid wordt door dove en slechthorende barista’s. Benjamin en zijn collega’s schotelen politiemensen een onvervalste klasse-koffie voor. Ze komen van detacheringsbureau Ctalents dat mensen met een zintuigelijke uitdaging (blind, doof, slechtziend of -horend) inzet op plekken waar hun talenten tot hun recht komen. Ze mogen zichzelf barista noemen nadat ze maar liefst 500 kopjes koffie hebben getapt. De politiecollega’s bestellen hun koffie bij hen in gebarentaal. Ze toetsten op een scherm een koffie naar keuze aan waarna ze op een filmpje zien met welke gebaren ze hun koffiekeuze aan de barista kenbaar kunnen maken. Ctalents noemt dit de Sign Language Coffee Bar.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen als gevolg van onderschepte cryptocommunicatie

De politie en het Openbaar Ministerie in Nederland zijn er opnieuw in geslaagd toegang te …