Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Man aangehouden na bedreiging vuurwapen

Den Haag – Man aangehouden na bedreiging vuurwapen

De politie hield in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 januari in een woning aan de Baltimorehof een 29-jarige man uit Den Haag aan. Hij wordt ervan verdacht op de Kikkerbeetlaan een bewoner te hebben bedreigd met een vuurwapen.

Rond 00.30 uur kreeg de politie de melding binnen dat een bewoner op de Kikkerbeetlaan zou zijn bedreigd met een vuurwapen. Toen agenten op de Kikkerbeetlaan arriveerden, zagen zij een auto ervandoor gaan. Deze auto kon niet veel later op de Erasmusweg worden gestopt en de twee inzittenden zijn volgens de benaderingstechniek vuurwapen gevaarlijke verdachte uit de auto gepraat en aangehouden. Uiteindelijk bleek dat deze twee personen niks met de bedreiging te maken hadden en zijn toen weer in vrijheid gesteld.

Later op de avond kon in een woning aan de Baltimorehof een 29-jarige verdachte worden aangehouden. Na doorzoeking in de woning is geen vuurwapen aangetroffen. De 29-jarige Hagenaar zit vast en wordt verhoord.

Benaderingstechniek Gevaarlijke verdachte (BTGV)
De procedure om gevaarlijk verdachten, die in een auto zit, aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden. 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Getuigen gezocht na gewelddadige straatroof Havenspoorpad

De politie zoekt getuigen van een straatroof op het Havenspoorpad in Rotterdam-Zuid. Daarb…