Home Zuid-Holland Den Haag Regio Den Haag – Korpsleiding zoekt oplossing voor teamchef buiten Eenheid Den Haag

Regio Den Haag – Korpsleiding zoekt oplossing voor teamchef buiten Eenheid Den Haag

‘Er is geen verschil van inzicht met teamchef Fatima Aboulouafa over het belang van diversiteit en inclusie. Dat kan en moet beter’, vindt politiechef Paul van Musscher van de Eenheid Den Haag. ‘Wel heeft de manier waarop nu – deels via de media – het gesprek over deze thema’s wordt gevoerd, geen positieve uitwerking voor de eenheid.’

‘Het zorgt zelfs voor verdeeldheid onder collega’s en dat mag nooit het effect zijn.’ Van Musscher betreurt het dat het hierdoor niet meer om de inhoud gaat maar om de manier waarop de discussie verloopt. ‘Voorop staat dat we niet wegkijken van misstanden maar deze juist aanpakken. Dat feit dreigt door de manier waarop de thematiek ter sprake wordt gebracht, onder te sneeuwen.’

De gezamenlijke conclusie van een gesprek gisterenmiddag 14 oktober tussen Fatima, haar advocaat en politiechef Van Musscher, is dat er onvoldoende basis bestaat voor verdere samenwerking met Fatima in Team Leiden Midden en binnen de Eenheid Den Haag.

Samen met Fatima en ondersteund door een onafhankelijke, externe verkenner bekijkt de korpsleiding de komende tijd of zij op een andere plaats binnen de politie kan werken. Fatima wordt vandaag uitgenodigd voor een vervolggesprek.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Leiden – Gezocht – Mishandeling fietser – Langegracht- Leiden

Op zaterdagmiddag 24 december rond 12.15 uur is een 83-jarige man heel hard van zijn fiets…