Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Politie Den Haag drinkt koffie met een gebaar

Den Haag – Politie Den Haag drinkt koffie met een gebaar

Medewerkers van de politie-eenheid Den Haag kunnen vanaf maandag 7 oktober voor hun dagelijkse kop koffie terecht bij De Blauwe Boon; de eerste koffiebar binnen politie op het hoofdbureau aan de Burgemeester Patijnlaan die gedraaid wordt door dove en slechthorende barista’s. Wat voor koffie de politiemedewerkers willen, geven ze aan in gebarentaal. Een videoscherm met instructies helpt ze daarbij.

Benjamin, Robert en Sharda staan klaar om voor de politiemensen een onvervalste klasse-koffie in te schenken. Ze komen van detacheringsbureau Ctalents dat mensen met een zintuigelijke uitdaging (blind, doof, slechtziend of -horend) inzet op plekken waar hun talenten tot hun recht komen. Na maar liefst 500 kopjes koffie te hebben getapt mogen ze zichzelf barista noemen. Of beter: gebaarista, want de klant bestelt zijn koffie bij hen in gebarentaal. Hij toetst op een scherm zijn koffie naar keuze aan waarna hij krijgt te zien met welke gebaren hij zijn koffiekeuze aan de barista kenbaar kan maken. Ctalents noemt dit de Sign Language Coffee Bar.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Getuigen gezocht na gewelddadige straatroof Havenspoorpad

De politie zoekt getuigen van een straatroof op het Havenspoorpad in Rotterdam-Zuid. Daarb…