Home Zuid-Holland Den Haag Amsterdam/Den Haag – Drie voortvluchtigen aangehouden door EVA-team

Amsterdam/Den Haag – Drie voortvluchtigen aangehouden door EVA-team

Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield de afgelopen twee weken drie personen aan, die alle drie nog een gevangenisstraf moeten uitzitten.

Amsterdam
Op donderdagmiddag 20 juni hield de politie een 46-jarige man aan op de Zeedijk. Deze man was door de rechtbank tot 171 dagen gevangenisstraf veroordeeld voor het veroorzaken van een ongeval met letsel onder invloed, rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs. De man moet nu alsnog zijn straf uitzitten.

Den Haag
Op dinsdagochtend 25 juni hielden agenten in een woning aan de Drostendreef een 24-jarige man aan. De man was vorige maand door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 120.000 euro aan benadeelden voor inbraken die hij had gepleegd. Omdat de man het bedrag niet betaalde, legde de rechtbank het dwangmiddel gijzeling van 365 dagen op. Deze gevangenisstraf heft zijn betalingsverplichting niet op.

Agenten hielden op woensdagavond 26 juni een 46-jarige man aan in een woning aan de Jan Romeinstraat. De man was eind 2017 door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar voor overtredingen van de Opiumwet. Van die straf moest hij nog 3,5 jaar uitzitten.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-Team, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften, van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf en houdt deze aan. 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Leiden – Leidenaar aangehouden voor aanranding

Agenten hielden vrijdag 13 december een 21-jarige Leidenaar aan als verdachte van aanrandi…