Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Mannen met nepvuurwapens aangehouden

Den Haag – Mannen met nepvuurwapens aangehouden

Zondagavond 26 mei zag een buurtbewoner op de Bennekomstraat meerdere personen op een balkon staan met iets in hun handen wat leek op een vuurwapen. De melder bedacht zich geen moment en belde direct de politie.

Kort na 21.00 uur werd kwam de melding bij de politie binnen. De politie neemt dit soort meldingen hoog op. De buurtbewoner gaf goed door een beweging gezien te hebben die leek op het laden van een pistool. Hierdoor werd de melding zeer serieus genomen. We gingen met meerdere eenheden die kant op. De straat werd afgezet en het arrestatieteam werd ingeschakeld. Kort hierna konden de mannen van 20 en 31 jaar oud uit Den Haag worden aangehouden.

Nepwapen

Na onderzoek bleek het te gaan om een nepwapen, een balletjespistool wat nauwelijks van een echt vuurwapen is te onderscheiden.

Levensgevaarlijk

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien. Iedereen met een nepwapen is strafbaar. Meer informatie over nepvuurwapens is te vinden op de speciale themapagina over nepvuurwapens.

 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Verdachte schutter Putsebocht aangehouden

De 32-jarige man uit Rotterdam die ervan wordt verdacht de schutter te zijn van het dodeli…