Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Politie maakt einde aan dreigende situatie bioscoop

Den Haag – Politie maakt einde aan dreigende situatie bioscoop

Een dreigende situatie in bioscoop Pathé Spuimarkt in Den Haag zorgde ervoor dat de politie donderdagavond 2 mei groots heeft moeten inzetten. Daarbij werden twee verdachten (14 en 17 jaar) aangehouden die in de loop van de avond weer in vrijheid zijn gesteld.

Aan het begin van de avond kwamen verschillende meldingen binnen van een dreigende situatie in één van de bioscoopzalen in Pathé Spuimarkt. Er zou sprake zijn van vier personen, die zich volgens getuigen verdacht gedroegen en een dreigende indruk maakten op de andere bezoekers van de film ‘Hotel Mumbai’. De vier verlieten op een gegeven moment de bioscoopzaal en toen ze terugkwamen, gingen ze verspreid in de zaal zitten. Ook spraken ze tijdens de film hardop met elkaar, dit zorgde ervoor dat bezoekers 112 belden. De politie ontruimde vervolgens de betreffende bioscoopzaal op een manier zoals zij tijdens hun trainingen leren. De bezoekers van de bewuste film moesten de zaal een voor een verlaten. De vier jongens werden daarbij aangesproken en gecontroleerd. Twee jongens van 14 en 17 jaar konden geen identiteitsbewijs laten zien en zijn aangehouden. De twee kregen een bekeuring voor de Wet ID.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag, Wassenaar, Leiden – Woningoverval Lage Nieuwstraat in Team West

Vanavond in Team West besteden we aandacht aan een woningoverval op de Lage Nieuwstraat in…