Home Zuid-Holland Den Haag Hagenaar stak pand in brand om diefstal van gereedschap te verhullen

Hagenaar stak pand in brand om diefstal van gereedschap te verhullen

Dat je gereedschap steelt, is al niet fraai. Maar dat je vervolgens het hele bedrijfsgebouw probeert af te fikken om je sporen te verhullen, is nog veel erger. Het pakte ook niet goed uit voor de 36-jarige Hagenaar die hiervan verdacht wordt. Want de officier van justitie eiste vandaag 24 maanden cel tegen de man.

De inbraak en brandstichting deden zich voor in de vroege maandagochtend van 16 april 2018 aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Een harde knal, gevolgd door piepende autobanden en een wegspurtende, witte Peugeot Partner. Dat was wat een getuige waarnam waarna hij meteen 112 belde.

Brandweer en politie arriveerden en vonden een brandende bedrijfswagen die half in de opening van een roldeur stond. Heel veel rook- en roetschade door het hele pand waren het gevolg, voor vele duizenden euro’s. Ook moest de ondernemer maandenlang zijn bedrijf vanuit een container op zijn terrein voortzetten, terwijl het pand werd hersteld.

Gereedschap

Onderzoek van de politie leerde dat er veel gereedschap en ook diesel waren verdwenen. Verder was de ketting van het toegangshek doorgeslepen. Ook was op camerabeelden van het bedrijventerrein te zien hoe een witte Peugeot Partner tot tweemaal toe en met gedoofde lichten het terrein op- en afreed rond de tijd van de brand.

Deze Peugeot is later geïdentificeerd als de auto van verdachte. Bovendien is de auto kort na de brand en in de directe nabijheid tijdens een routinecontrole aangehouden door de politie. Met achter het stuur: de 36-jarige verdachte.

Camerabeelden

Hoewel hij toen zijn weg mocht vervolgen, werd hij later op basis van de camerabeelden alsnog aangehouden. Een verklaring voor zijn aanwezigheid op het bedrijventerrein heeft de man niet echt. Volgens hem moest hij daar een ‘Turkse collega ophalen’, maar er is niemand die dat kan bevestigen.

De officier van justitie eiste een forse celstraf van 24 maanden tegen de man. Want, zo zei ze: “dat er goederen gestolen zijn, was volgens de ondernemer nog tot daar aan toe. Maar de brand heeft hem de grootste ellende veroorzaakt.”

De uitspraak is over twee weken.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Vermist – Nikola Rauba

Vermist vanaf haar woonadres in Rotterdam. Nicola is voor het laatst gezien op 24 juni 201…