Home Zuid-Holland Zoetermeer Zoetermeer – Grote gezamenlijke verkeerscontrole

Zoetermeer – Grote gezamenlijke verkeerscontrole

Agenten hielden samen met een aantal externe partners, waaronder de Belastingdienst en de Rijks Dienst Wegverkeer (RDW), op donderdag 31 mei een uitgebreide verkeerscontrole op een parkeerterrein op de Zuidweg te Zoetermeer. Met behulp van ANPR camera’s pikten motorrijders auto’s van de weg en lieten deze controleren.

Een deel van het parkeerterrein aan de Zuidweg werd tussen 14:30 uur en 22:00 uur afgesloten voor de controle. Op de Afrikaweg in Zoetermeer, de A12 en de N470 stonden motorrijders van de politie en ANPR voertuigen die alle langsrijdende kentekens scanden. De ANPR camera’s scanden kentekens en gaven een signaal af bij een hit. Bij zo’n hit was er dan mogelijk iets mis met het kenteken of met de eigenaar van de auto. Verder onderzoek moet dan uitwijzen wat er is. Dat onderzoek werd vervolgens gedaan op het parkeerterrein door de Belastingdienst, een incassodienst van de Rijksoverheid en agenten die de auto’s en hun inzittenden daar uitgebreid controleerden. Ook keken motorrijders uit naar bestuurders die verkeersovertredingen maakten, zoals gebruiken van de smartphone achter het stuur.

Laad meer Zoetermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Getuigen gezocht, overval tankstation

Een onbekende man beroofde zondag 14 oktober omstreeks 12:10 uur met een wapen een tanksta…