Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Man aangehouden na schietincident

Den Haag – Man aangehouden na schietincident

In de nacht van woensdag 20 december hielden politieagenten rond 03.40 uur in de Boele van Hensbroekstraat een 39-jarige verdachte aan die ervan wordt verdacht kort daarvoor in die straat een schot te hebben gelost op een auto waarin op dat moment twee personen zaten.

De agenten werden rond 03.25 uur in de Jan ten Brinkstraat aangesproken door een bestuurder van een taxi, die hen vertelde dat hij en zijn passagiere zojuist  in de Boele van Hensbroekstraat  waren beschoten. Op het moment dat  zij even in de straat waren gestopt, kwam er een man op de taxi afgelopen die een vuurwapen op de auto richtte en een schot afvuurde. De man, een bekende van beide inzittenden, riep hen daarbij allerlei verwensingen toe. De geschrokken taxichauffeur reed hierna snel de straat uit, maar zag op het Jonckbloetplein een auto achter hem rijden. In deze auto, een Opel,  zat de verdachte. Hierna volgde met hoge snelheid een rit over de Goeverneurlaan richting het Lorentzplein waarbij de taxi, een grijze Mercedes, door de verdachte werd gevolgd. De taxichauffeur wilde naar het politiebureau aan de Slachthuislaan  rijden en reed via de Oudemansstraat die kant op. Onderweg daarheen kwam hij een surveillanceauto tegen en lukte het hem op de Jan ten Brinkstraat de aandacht van de agenten te trekken. 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Ruzie ontaardt in veel schade en vondst wapen

Agenten zijn op zoek naar de bestuurder en bijrijder van een auto die woensdagmiddag op de…