Home Zuid-Holland Gouda Gouda – Poolse veroordeelde aangehouden door EVA-team

Gouda – Poolse veroordeelde aangehouden door EVA-team

Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag hield maandagochtend 11 december een 44-jarige Poolse man aan die nog een gevangenisstraf van ruim een jaar moet uitzitten.

De man werd in Polen veroordeeld voor witwassen, het vervalsen van documenten en deelname aan een criminele organisatie en werd op verzoek van Poolse autoriteiten aangehouden. Het vermoeden was dat de man verbleef in Nederland en om deze reden werd een actieve zoektocht gestart. Het EVA-team kreeg eind november het verzoek de veroordeelde op te sporen en aan te houden. Nadat het team tevergeefs een aantal panden in Gouda bezocht, wisten zij hem maandagmorgen aan te houden op het moment dat hij in een auto wilde stappen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zal worden voorgeleid een Rechtercommissaris welke de aanhouding en de formaliteiten rondom het aanhoudingsbevel zal toetsen. Daarna zal hij naar verwachting worden overgeleverd aan Polen waar hij zijn straf zal moeten uitzitten.

Laad meer Gouda
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Ruzie ontaardt in veel schade en vondst wapen

Agenten zijn op zoek naar de bestuurder en bijrijder van een auto die woensdagmiddag op de…