Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Politiechef Van Musscher reageert op standpunt OM zaak Henriquez

Den Haag – Politiechef Van Musscher reageert op standpunt OM zaak Henriquez

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de twee politiemedewerkers die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez schuldig bevonden aan mishandeling. Voor dood door schuld dan wel doodslag vroeg het OM vrijspraak. Het OM heeft geen straf geëist tegen de twee agenten. “Uiteraard respecteer ik het standpunt van het Openbaar Ministerie (OM)”, aldus politiechef Paul van Musscher. “Er is uitgebreid onderzoek gedaan en ik vertrouw er op dat het OM een zorgvuldige afweging heeft gemaakt in haar beslissing.”

Van Musscher:  “Het is belangrijk dat het handelen van de politie wordt getoetst aan de kaders van de wet. Ook intern hebben we het politieoptreden destijds grondig getoetst. Een jaar geleden heb ik naar aanleiding van de resultaten van dat onderzoek  disciplinaire maatregelen genomen tegen de betrokken collega’s. Hun optreden voldeed niet aan de Ambtsinstructie en aan de overige regelgeving voor de toepassing van politiegeweld.”

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Signalement en getuigenoproep in ernstige zedenzaak

De twintig rechercheurs die sinds gisteren onder leiding van een officier van justitie zij…