Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Café gesloten na handel in drugs

Den Haag – Café gesloten na handel in drugs

Bij een grootschalige controle door de politie in een café in de Maliestraat hielden agenten in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november in totaal drie verdachten aan. Er bestond het vermoeden dat er mogelijk in het café drugs gebruikt cq. verhandeld zouden worden. Tijdens de actie troffen agenten een handelshoeveelheid ponypacks (verpakkingsmateriaal met verdovende middelen) aan. Dit waren voldoende gronden voor de Gemeente Den Haag om dit café voor een periode van twee weken te sluiten. De eigenaar van het café werkte vrijwillig mee aan de sluiting.

In juni 2017 kwamen bij politiebureau Jan Hendrikstraat signalen binnen dat er in het café verdovende middelen gebruikt en mogelijk verhandeld zouden worden. Hierbij was sprake van ondermijning. Op basis van de binnengekomen informatie startte het team een onderzoek, waarin deze vermoedens steeds sterker werden. Daarom deden agenten in de nacht van 10 op 11 november, onder leiding van een officier van justitie, een instap in het betreffende café. 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – man gestoken bij ruzie rotterdam

Een  25-jarige Rotterdammer liep zaterdagochtend rond 07.00 uur twee steekwonden in de rug…