Home Zuid-Holland Zoetermeer Regio Den Haag – Word jij de nieuwe collega van vrijwilliger Truus van der Spek?

Regio Den Haag – Word jij de nieuwe collega van vrijwilliger Truus van der Spek?

Heb je hart voor de maatschappij en wil je – net als Truus – ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie.

Als gastvrouw is Truus van der Spek het eerste aanspreekpunt voor mensen die politiebureau Zuiderpark in Den Haag inlopen. ‘Iedereen die het bureau binnenloopt, ziet mij als eerste. Of ze nou een afspraak hebben om aangifte te doen, uitgenodigd zijn voor een verklaring bij de recherche of gewoon een willekeurige vraag hebben. Gekke vragen bestaan niet, zeg ik altijd als mensen ergens mee zitten. Mensen lopen binnen met de meest uiteenlopende vragen. Die probeer ik zoveel mogelijk zelf te beantwoorden, daarmee ontlast ik de medewerkers Intake & Service. Dit zijn de beroepskrachten die onder andere aangiftes opnemen aan het bureau. Zij handelen ook ander vragen af waarmee ik niet uit de voeten kan. Komt er iemand voor een aangifte binnen, dan maak ik alvast de deur naar de aangiftekamer voor hem of haar open.’

Laad meer Zoetermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Getuigen gezocht van diefstal uit taxi

De politie zoekt mensen die iets gezien of gehoord hebben van een diefstal uit een taxi op…