Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Hagenaar aangehouden voor babbeltrucs bij bejaarden

Den Haag – Hagenaar aangehouden voor babbeltrucs bij bejaarden

De politie heeft donderdag 2 november een 45-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van het plegen van babbeltrucs bij oudere inwoners van Den Haag en Voorburg. Door onder meer camerabeelden wist de politie de identiteit van de man te achterhalen.

De man was in september en begin oktober aan de deur geweest en kon de woningen binnenkomen door zich voor te doen als een medewerker van de gemeente of als buurman. Bij enkele woningen vertelde de man dat er een lekkage was welke hij kwam verhelpen. De man werd binnengelaten en vroeg bij het zogenaamd repareren de hulp van de bewoner om deze af te leiden. De man wist vervolgens ongezien sieraden en/of bankpassen weg te nemen. Om ook de pincode van een bankpas te krijgen belde hij later met een smoes naar de bewoner. 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Twee mannen aangehouden voor steekincident Weimarstraat

De politie hield op zondag 15 en donderdag 12 juli twee mannen van 20 jaar uit Den Haag aa…