Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – EVA-team houdt veroordeelde man aan voor Spaanse justitie

Den Haag – EVA-team houdt veroordeelde man aan voor Spaanse justitie

Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield dinsdagavond 31 oktober een 32-jarige man aan op de Weteringkade. De man moest nog een gevangenisstraf van 5 jaar uitzitten in het buitenland.

De man, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, was in 2016 in Spanje betrokken bij een steekincident waarbij hij twee mensen had verwond. Door de Spaanse justitie werd hij daarvoor veroordeeld voor  5 jaar gevangenisstraf.
“Omdat de man onvindbaar was voor de Spaanse autoriteiten, werd voor hem een Europees Aanhoudingsbevel uitgevaardigd”, vertelt de coördinator van het EVA-team. “In een lopend onderzoek kwamen wij de man op het spoor en hielden we hem dinsdag omstreeks 21.45 uur in een eetgelegenheid aan de Weteringkade aan." De man werd overbracht naar het politiebureau en zal na tussenkomst van de rechter-commissaris overgeleverd worden aan de Spaanse autoriteiten alwaar hij zijn straf uit zal moeten zitten.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Man overleden na steekincident Den Haag, verdachte aangehouden

Agenten kregen op dinsdag 17 juli rond 14.30 uur de melding van een steekincident in een w…