Home Zuid-Holland Zoetermeer Zoetermeer – In onderzoek naar reeks auto-inbraken is verdachte aangehouden

Zoetermeer – In onderzoek naar reeks auto-inbraken is verdachte aangehouden

Politieagenten hielden zaterdag 28 oktober om 17.00 uur op de Afrikaweg een 30-jarige veelpleger aan voor vijf helingzaken. Hij probeerde recent gestolen navigatiesystemen te slijten in een winkel. De recherche onderzoekt of de 30-jarige ook betrokken was bij de reeks van auto-inbraken.

Na een stijging van het aantal auto-inbraken, waaronder die in taxi’s, startte de recherche in Zoetermeer een uitgebreid onderzoek. Uit een analyse bleek dat bij auto-inbraken vooral ruiten kapot werden gemaakt waarna waardevolle voorwerpen uit auto’s verdwenen. In oktober gebeurde dit 40 keer.

Uit politieonderzoek kwam de identiteit van de verdachte naar voren. Hij bood gestolen navigatiesystemen te koop aan. In de zoektocht naar de verblijfplaats van de verdachte kreeg de politie zaterdagmiddag informatie dat hij als bijrijder in een auto gestapt was en richting de snelweg A12 reed. Teamchef Ruud Willemstein: "De veelpleger wist dat wij naar hem op zoek waren. De man had zijn baard eraf geschoren en zijn haar geverfd, vermoedelijk in de hoop dat wij hem niet zouden herkennen. Maar, ondanks dat, wisten collega's hem toch op te sporen". Vlak voor de oprit lieten agenten de auto stoppen en konden ze de verdachte aanhouden. Hierbij probeerde hij nog vluchten.

De verdachte zit nog vast en wordt dinsdag 31 oktober voorgeleid voor een rechtercommissaris.

 

Laad meer Zoetermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Signalement en getuigenoproep in ernstige zedenzaak

De twintig rechercheurs die sinds gisteren onder leiding van een officier van justitie zij…