Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Slachtofferhulp voor getuigen ‘treinspringer‘

Den Haag – Slachtofferhulp voor getuigen ‘treinspringer‘

Een verwarde man sprong zaterdagmiddag op station Hollands Spoor voor een aankomende trein. Veel mensen zijn daarvan getuige geweest, Politie Hoefkade roept hen op contact op te nemen wanneer zij behoefte hebben aan slachtofferhulp.

Omstreeks 13.20 uur kwam een trein vanuit Rotterdam aan op spoor 6. Vlak voordat hij tot stilstand kwam, sprong plotseling een man voor de trein en belandde onder het treinstel. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd en werden de perrons ontruimd. Hoewel de man aanvankelijk bewegingloos bleef liggen, hield hij aan de aanrijding alleen wat schaafverwondingen over. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en daarna ondergebracht bij de Opvang Verwarde Personen waar hij geestelijke zorg krijgt aangeboden.

Vanwege het tijdstip was het op het moment dat de man voor de trein sprong, druk op de perrons en hebben vermoedelijk veel mensen de man voor de trein zien springen. Politie Hoefkade benadrukt dat deze mensen gebruik kunnen maken van slachtofferhulp wanneer zij daar behoefte aan hebben.

Bent u getuige geweest zaterdag en denkt u baat te kunnen hebben met slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt bij het regionaal service center van de politie uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u op zal nemen.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Dronken automobilist rijdt in op motoragent

Een 32-jarige motoragent kreeg zondagochtend de schrik van zijn leven toen de bestuurder v…