Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Man aangehouden met twee nephandgranaten

Den Haag – Man aangehouden met twee nephandgranaten

Politieagenten hielden op vrijdagavond 29 september op de Dedemsvaartweg een 54- jarige man uit Den Haag aan na een melding dat hij mogelijk een wapen, lijkend op een handgranaat, bij zich zou dragen. Bij de aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost.

Via een melding rond 18.45 uur waren de agenten op de hoogte gesteld van het kenteken van de auto waarin de man reed. Op de kruising van de Dedemsvaartweg met de Erasmusweg lieten zij de auto stoppen en sommeerden zij de man uit zijn auto te stappen. Gezien de aard van de melding volgden de agenten de procedure waarbij zij met getrokken wapens de man aanwijzingen gaven zodat hij op een veilige manier kon worden aangehouden. Omdat de verdachte deze aanwijzingen in eerste instantie niet opvolgde, werd een waarschuwingsschot gelost. Hierna werkte de verdachte alsnog mee en werd hij aangehouden.
De kruising was hierna nog enige tijd afgezet omdat de auto van de verdachte onderzocht werd. In de auto werden twee nep handgranaten aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Deze exemplaren zijn zo goed nagemaakt dat ze bij een eerste indruk moeilijk van echte handgranaten zijn te onderscheiden.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Politie zoekt getuigen van overval Rotterdam

Het Regionale Overvallen Team van de politie in Rotterdam zoekt getuigen van een woningove…