Home Zuid-Holland Den Haag Veroordelingen Haagse hof voor fraude in zorg

Veroordelingen Haagse hof voor fraude in zorg

Het gerechtshof in Den Haag heeft voor hun betrokkenheid bij fraude in de zorg 7 verdachten veroordeeld tot onvoorwaardelijke gevangenisstraffen variërend tussen de 10 en 40 maanden. Aan twee verdachten is vanwege hun geringere rol bij de fraude een taakstraf opgelegd.

Bij de zorgfraude met betrekking tot AWBZ-gelden waren twee criminele organisaties betrokken. Een criminele organisatie richtte zich op het frauderen bij het verkrijgen van een PGB (PersoonsGebondenBudget) door onder meer (bevriende) budgethouders op te voeren met ernstige ziektebeelden die zij in werkelijkheid niet hadden. De andere criminele organisatie, waartoe zorgaanbieders behoorden die Zorg in Natura aanboden, declareerde veel meer uren aan zorg bij het zorgkantoor dan in werkelijkheid was verleend.

Eén verdachte is, net als de rechtbank heeft gedaan, vrijgesproken van betrokkenheid bij deze fraude. De overige verdachten kregen soortgelijke straffen als waartoe ze eerder bij de rechtbank waren veroordeeld.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Signalement en getuigenoproep in ernstige zedenzaak

De twintig rechercheurs die sinds gisteren onder leiding van een officier van justitie zij…