Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Opnieuw een aanhouding door EVA-Team van politie eenheid Den Haag

Den Haag – Opnieuw een aanhouding door EVA-Team van politie eenheid Den Haag

Donderdagmiddag, 14 september, werd een 48-jarige Hagenaar door het EVA-Team aangehouden. De man had nog een gevangenisstraf van 338 dagen openstaan.

In februari werd de Hagenaar door de meervoudige kamer van de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding van ruim een ton euro. Deze schadevergoeding was opgelegd wegens verduistering. De man weigerde dit echter te betalen en was enige tijd niet te traceren. Het EVA-Team kreeg begin september de opdracht om hem op te sporen en aan te houden. Hij werd daarna snel gearresteerd. Omdat hij nog steeds de schadevergoeding niet kan betalen zal hij een gevangenisstraf van 338 dagen moeten uitzitten. Ook na het uitzitten van deze straf blijft de openstaande schadevergoeding staan.

In dezelfde zaak werd maandag 11 september al een 54-jarige Haagse aangehouden. Zij moest nog ruim 40.000 euro betalen maar weigerde dat. De vrouw moet nu ook een celstraf van 229 dagen uitzitten als dwangmiddel.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Politieagenten bedreigd, verdachte aangehouden

Twee politieagenten hielden maandagochtend 16 juli een 43-jarige man uit Den Haag aan die …