Home Zuid-Holland Den Haag Eis 3,5 jaar in onderzoek naar verdovende middelen

Eis 3,5 jaar in onderzoek naar verdovende middelen

et Openbaar Ministerie (OM) heeft zojuist in de rechtbank Rotterdam een gevangenisstraf van 3,5 jaar geëist tegen een 35 jarige verdachte uit Den Haag. Hij wordt verdacht van het in vereniging bezitten van en handelen in verdovende middelen, het voorhanden hebben van vuurwapens en munitie, betrokkenheid bij twee hennepkwekerijen en het handelen in hennep en witwassen.

De officier van justitie heeft een straf geëist van 3,5 jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.

Geladen vuurwapens
Het Landelijk Parket is op 22 december 2016 een onderzoek gestart. Dat gebeurde op basis van informatie dat verdachte handelde in cocaïne en MDMA. Zijn aanhouding volgde op 25 januari 2017 op straat in Den Haag, net nadat hij met een tasje een woning verliet. In het tasje bleken cocaïne en pillen te zitten, die in beslaggenomen zijn.

De bewuste woning in Den Haag is van bekenden van de verdachte. Bij doorzoeking ervan op 25 januari zijn in de slaapkamers grote hoeveelheden pillen, cocaïne, versnijdingsmiddelen, een geldtelmachine en drie geladen vuurwapens met bijbehorende munitie aangetroffen. Het OM verwijt verdachte hierom het in vereniging aanwezig hebben van 600 gram cocaïne, 20.000 pillen met MDMA en 390 gram MDMA.

Het OM verdenkt de man bovendien van het witwassen van in totaal 21.000 euro. Een bedrag van 3000 euro is in de slaapkamer van zijn woning aangetroffen, de andere 18.000 euro in een afgesloten kistje in de andere woning in Den Haag. De biljetten, coupures van 100 en 50 euro, waren gebundeld in pakketjes van 1000 euro.

Gevaren
Uit alle omstandigheden is gebleken dat verdachte een behoorlijk netwerk en een bloeiende drugshandel had opgebouwd. “Het aantreffen van versnijdingsmiddelen, envelopjes om gebruikershoeveelheden te maken, meerdere weegschalen en een geldtelmachine completeren het beeld van een professionele drugshandelaar”, aldus de officier. “Zonder ingrijpen door de politie zou er geen einde aan zijn gekomen.”

Het OM rekent het de verdachte bovendien zwaar aan dat hij derden aan gevaren heeft blootgesteld. “Twee hennepkwekerijen in andermans woning/schuur, het verbergen van grote hoeveelheden verdovende middelen en geladen vuurwapens en munitie bij anderen thuis: opvallend en kwalijk.”

Uitspraak
De rechtbank doet op 21 september uitspraak in de zaak.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Twee mannen aangehouden voor steekincident Weimarstraat

De politie hield op zondag 15 en donderdag 12 juli twee mannen van 20 jaar uit Den Haag aa…