Home Zuid-Holland Gouda Buitenmaat badeend gestolen en vernield: acht weken cel

Buitenmaat badeend gestolen en vernield: acht weken cel

Een 45-jarige Gouwenaar heeft van de politierechter acht weken cel gekregen (waarvan zes weken voorwaardelijk) voor diefstal en vernieling van een buitenmaat badeend op 23 juni van dit jaar bij café De Goudse Eend in die plaats. Ook moet hij de caféhouder een schadevergoeding betalen van 740 euro.

Camerabeelden laten zien hoe de man in de vroege ochtend van vrijdag 23 juni door de terrasafzetting van het café heen breekt en de grote, gele polyester eend van circa 1 meter hoog meeneemt. De eend werd later zwaar beschadigd teruggevonden op de Goudse Turfmarkt.

De verdachte – een bekende van de politie met een alcoholprobleem – was snel opgespoord. Hij bekende het feit maar deed daar nogal laconiek over. De politierechter dacht daar anders over. Hij veroordeelde de man tot acht weken cel (waarvan zes weken voorwaardelijk).

Als voorwaarden besloot de politierechter tot reclasseringstoezicht en een leefstijltraining. Als de man zich daar niet aanhoudt, gaat hij alsnog zes weken de cel in. Ook moet hij van de politierechter de caféhouder een schadevergoeding van 740 euro betalen voor vernieling van de eend en de terrasafzetting.

Laad meer Gouda
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Politie houdt twee voortvluchtigen aan

Het EVA-team van de eenheid Den Haag wist dinsdag 17 en woensdag 18 juli twee voortvluchti…