Home Zuid-Holland Alphen aan den Rijn Alphen aan den Rijn – Voorkom diefstal van je fiets

Alphen aan den Rijn – Voorkom diefstal van je fiets

De politie in Alphen aan den Rijn vraagt uw aandacht voor het aantal fietsendiefstallen in deze plaats. Eind van de zomer ziet zij vaak een piek in het aantal gestolen fietsen.

De afgelopen twee weken zijn de meeste fietsen, vooral de merken Gazelle en Batavus, weggenomen vanaf de omgeving Vliestroom en het centrum. In een aantal gevallen is gebruik gemaakt van een loper om de fiets van het slot te halen. De politie adviseert daarom om de fiets zoveel mogelijk in een bewaakte fietsenstalling te plaatsen of als dat niet mogelijk is met een 2e slot ergens aan vast te maken.

Dit jaar, tot en met juli, is er 250 keer aangifte van fietsendiefstal gedaan. In dezelfde periode in 2016 waren dat er 209. Het jaar 2016 sloot af met 456 fietsendiefstallen. Het aantal fietsendiefstal moet minder en daarom wijst de politie op deze cijfers en op meer tips om diefstal van je fiets te voorkomen.

Laad meer Alphen aan den Rijn
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Getuigen gezocht van diefstal uit taxi

De politie zoekt mensen die iets gezien of gehoord hebben van een diefstal uit een taxi op…