Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Poging overval op patisserie, politie zoekt getuigen

Den Haag – Poging overval op patisserie, politie zoekt getuigen

Een 17-jarige Hagenaar probeerde dinsdag 29 augustus om 11:15 uur een winkel aan de Rijswijkseweg te overvallen. De verdachte bedreigde een winkelmedewerkster met een steekwapen en dwong haar om geld af te geven. Hij ging er uiteindelijk zonder buit vandoor, maar besloot zich enkele uren later te melden. De politie onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer belde na de overval zelf de politie. Aan agenten vertelde zij dat de overvaller op de vlucht sloeg toen zij hem een paar klappen gaf. Daarna rende de verdachte de winkel uit, in onbekende richting. Politieagenten zochten, samen met de politiehelikopter, in de omgeving naar de overvaller. Ook plaatste Burgernet een gerichte getuigenoproep. Uiteindelijk herkenden agenten de overvaller op de camerabeelden uit de winkel en startten hierop een gerichte zoektocht. Hierop koos de verdachte ervoor om zich te melden aan het politiebureau. De winkelmedewerkster deed aangifte van de poging overval. De jongen zit nog vast. 

De politie is voor het onderzoek toch nog op zoek naar getuigen. De verdachte is een licht getinte 17-jarige jongen. Hij droeg een donker jack, met een trui met donkergroene capuchon, een zwarte joggingsbroek en sportschoenen. Iets gezien? Bel met de districtsrecherche Den Haag-Zuid via 0900-8844. Liever anoniem, bel M. 0800-7000.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Signalement en getuigenoproep in ernstige zedenzaak

De twintig rechercheurs die sinds gisteren onder leiding van een officier van justitie zij…