Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Laat uw fiets gratis voorzien van een uniek framenummer

Den Haag – Laat uw fiets gratis voorzien van een uniek framenummer

Van 1 tot en met 9 september kunt u op verschillende locaties gratis een uniek framenummer in uw fiets laten graveren. Het enige dat nodig is, is een bewijs van eigendom van de fiets. De actie maakt deel uit van een fietsdiefstalpreventieweek. Met deze actie werken politie, gemeenten en de preventieteams van het Fietsdepot Haaglanden en het Centrum Fietsdiefstal samen om het aantal fietsdiefstallen terug te dringen.

De teams graveren gratis een uniek framenummer in uw fiets. U moet wel laten zien dat u de rechtmatige eigenaar van de fiets bent. Neem uw aankoopbon of de registratiepapieren van de fietsverzekering mee. Fietsen die al een uniek framenummer of chip hebben, worden niet gegraveerd. 

Doordat de fiets herkenbaar is aan het framenummer en daardoor moeilijker verkoopbaar, wordt een potentiële dief afgeschrikt. Fietsen die toch worden gestolen, kunnen aan de hand van dit unieke nummer makkelijker worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Het is dan wel belangrijk dat er aangifte van de diefstal is gedaan.

Klik hier voor een actueel overzicht van locaties en tijdstippen in Den Haag.

 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Delft – Ruim drie kilo hennep aangetroffen na aanhouding automobilist

De politie hield maandag 16 juli om 11.00 uur op de Prinses Beatrixlaan een 35-jarige man …