Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Gezocht – Openlijk geweld tijdens wedstrijd ADO Den Haag-Feijenoord

Den Haag – Gezocht – Openlijk geweld tijdens wedstrijd ADO Den Haag-Feijenoord

Tijdens de voetbalwedstrijd ADO Den Haag thuis tegen Feijenoord op zondag 19 februari braken er ongeregeldheden uit op de tribune. Politieagenten en stewards die tussenbeide kwamen, werden belaagd door een grote groep supporters.

De onrust onstond nadat twee mannen op de ADO tribune onterecht voor Feijenoord supporters werden aangezien. Zij werden door de ADO aanhang hardhandig de tribune afgezet. Toen politieagenten en stewards ingrepen, werden zij geschopt en geslagen en werden er diverse voorwerpen naar ze gegooid, waaronder fakkels, tafels, planken en staven. Negen agenten raakten hierdoor lichtgewond. Pas nadat de ME werd ingezet, kon de rust in en om het stadion worden hersteld.

Onderzoek
Diezelfde zondag zijn er al twee verdachten aangehouden en inmiddels zijn er al 25 verdachten gehoord. Acht mensen hebben een stadionverbod gekregen. In het onderzoek wil de recherche nog achter de identiteit van een verdachte komen. Hij wordt ervan verdacht diverse voorwerpen in de richting van een ME-linie te hebben gegooid. 

 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – ‘Coke-eiland’ met geld en verdovende middelen

Afgelopen donderdag hield het Flexteam een 33-jarige Duitser aan in een appartement op het…