Home Zuid-Holland Den Haag Den Haag – Inbrekers aangehouden dankzij alerte wijkbewoners

Den Haag – Inbrekers aangehouden dankzij alerte wijkbewoners

Op drie plaatsen in Den Haag hielden agenten vijf inbrekers aan nadat diverse mensen het alarmnummer 112 hadden gebeld omdat zij de situatie niet vertrouwden.

'De vakantieperiode is traditioneel een periode dat er meer ingebroken wordt,' aldus een rechercheur die bij het onderzoek naar een van de inbraken betrokken is. 'Inbrekers proberen dan hun slag te slaan. De politie is hier alert op, maar ook wijkbewoners dragen een steentje bij. Dankzij alerte melders hielden wij in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juli vijf verdachten voor woninginbraak aan.'

Rond 00.15 uur hoorde een bewoonster van de Soestdijksekade mensen op het dak van haar huis lopen. Ze vertrouwde het niet en belde direct de politie. Agenten namen poolshoogte en troffen een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het dak aan. Om een gevaarlijke situatie te voorkomen, is hij met een hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald. 

Een melder op de Trude Mertenslaan zag rond 02.45 uur drie personen inbreken via het balkon. De bewoner was op vakantie. Na een korte achtervolging hielden agenten twee Hagenaars van 22 en 24 jaar oud aan. Naar de derde verdachte is nog gezocht, maar die is niet meer gevonden.

Rond 03.30 uur was het weer raak. Een bewoner van de Van Ostadestraat stond op ziin balkon en zag aan de overkant een man via het balkon naar boven klimmen. Beneden stond iemand op de uitkijk. Ook hij belde direct 112 en gaf een goed signalement door. De agenten zagen al snel twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. De 18-jarige en 20-jarige Hagenaar zijn aangehouden. Op het bureau bleek dat zij inbrekerswerktuigen bij zich hadden. 

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Politie houdt twee voortvluchtigen aan

Het EVA-team van de eenheid Den Haag wist dinsdag 17 en woensdag 18 juli twee voortvluchti…