Home Zuid-Holland Den Haag Cel geëist voor neersteken buurman in Den Haag

Cel geëist voor neersteken buurman in Den Haag

Het Openbaar Ministerie eist 24 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk tegen een 53-jarige man uit Den Haag voor poging doodslag op zijn buurman. Op 28 december zou de man hebben gestoken met een mes.

De twee kwamen elkaar op 28 december tegen bij een koffiehuis aan de Hoefkade. Zij hadden ruzie en op enig moment gingen ze naar buiten, waarna het voor de deur van het koffiehuis escaleerde. Volgens het slachtoffer riep de verdachte ‘Wil je dood ofzo’, waarna hij hem in de zij stak. Verdachte zegt dat hij heeft geroepen: ‘Liever hij dood dan ik’.

Volgens verdachte zou er namelijk al langer een conflict zijn tussen hem en het slachtoffer. Hij zou ook een kogel in de brievenbus hebben gekregen, volgens hem gestuurd door het slachtoffer. Van een langer lopend conflict is echter niets gebleken, stelt de officier van justitie. Alleen de verdachte verklaart daarover. Op zitting heeft de verdachte verklaard dat hij dacht dat het slachtoffer een wapen ging trekken en dat hij hem daarom met het mes heeft gestoken. Later zou de verdachte ook daadwerkelijk een wapen hebben gezien bij het slachtoffer. De officier van justitie heeft op de zitting aangegeven dat ze deze verklaring niet aannemelijk vindt, omdat getuigen hierover niet hebben verklaard.

De officier van justitie heeft op de zitting benadrukt dat het slachtoffer door de verwonding had kunnen overlijden. Gelukkig was er een omstander die tussen het slachtoffer en de verdachte is gesprongen en daarmee erger heeft weten te voorkomen. De officier van justitie neemt het de verdachte kwalijk dat hij het vermeende geschil met het slachtoffer op deze manier heeft willen oplossen terwijl nietsvermoedende voorbijgangers hiervan getuige zijn geweest.

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zoetermeer – Gezocht – Brandstichting woonwagen Zoetermeer

Op 13 april 2018 heeft men getracht een woonwagen in de brand te steken, Bleiswijkseweg in…