Home Zuid-Holland Zoetermeer Verdachten moord Zoetermeer op vrije voeten

Verdachten moord Zoetermeer op vrije voeten

Twee mannen die worden verdacht van het om het leven brengen van een 55-jarige Zoetermeerder, worden vandaag door de officier van justitie in vrijheid gesteld. Bij de huidige stand van het onderzoek is er onvoldoende bewijs om deze verdachten langer vast te houden.

Het slachtoffer werd op 28 februari dood gevonden in zijn woning aan de Leopoldhove in Zoetermeer. Hij bleek met messteken om het leven te zijn gebracht. Ook was het hoofd van het lichaam gescheiden.

Twee mannen, een 45-jarige Zoetermeerder en een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden op 3 maart aangehouden. Zij waren bekenden van het slachtoffer. Er zijn aanwijzingen dat zij bij de dood van het slachtoffer betrokken zijn, maar er is op dit moment onvoldoende bewijs om ze langer vast te houden. De twee blijven wel verdachte en de politie zal het onderzoek met volle kracht voortzetten.

Donderdag 15 juni was een pro-formazitting gepland. Op zo’n zitting wordt onder meer door de rechtbank besloten of verdachten langer vast moeten blijven zitten of niet. Onderzoeksresultaten die pas na deze pro forma werden verwacht, kwamen echter eerder binnen. Deze bieden onvoldoende aanknopingspunten om verdachten langer in voorarrest te houden. Daarom heeft de officier van justitie besloten de verdachten zelf al in vrijheid te stellen.

Laad meer Zoetermeer
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Gezocht – Verdachten mishandeling Gordelweg gezocht

In de nacht van 12 op 13 december 2017 koopt een man rond 02.25 uur een pakje sigaretten b…