Home Zuid-Holland Klappen in de ambulance in Waddinxveen leiden tot werkstraf en geldboete

Klappen in de ambulance in Waddinxveen leiden tot werkstraf en geldboete

Een 34-jarige man uit Waddinxveen moest dinsdag voor de rechter komen omdat hij in dronken toestand ambulancepersoneel zou hebben mishandeld. De hulpverleners troffen de man op 12 maart om 1.20 uur in laveloze toestand, onaanspreekbaar aan op straat in zijn woonplaats.

Eenmaal in de ambulance probeerden ze zijn jas uit te trekken. Op dat moment greep de man de arm van een van de ambulancebroeders en begon met zijn andere hand in de rondte te zwaaien. Een van de hulpverleners werd daardoor meerdere keren geraakt in zijn buik en op zijn borst. De beschonken man werd hierop uit de ambulance gezet en overgedragen aan de politie.

Als het gaat om geweld tegen mensen met een publieke taak, eist het Openbaar Ministerie straffen die tweemaal zo hoog zijn als gewoonlijk. Hulpverleners moeten veilig hun werk kunnen doen. Deze ambulancebroeders voelden zich zo bedreigd, dat ze anoniem aangifte deden en als nummer werden benoemd in de strafzaak.

Tegen de verdachte werd 120 uur werkstraf geëist, waarvan 60 voorwaardelijk. Ook het betalen van 500 euro smartengeld aan de ambulancemedewerkers was onderdeel van de eis. De officier van justitie hield rekening met het feit dat de man veel spijt heeft, zijn excuses heeft aangeboden en zelf al een behandeling is gestart voor zijn alcoholproblematiek.

De politierechter heeft de eis van de officier van justitie volledig overgenomen.

Laad meer Zuid-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Den Haag – Gezocht – Whisky gestolen bij diefstal uit slijterij Theresiastraat Den Haag

Op maandag 14 mei rond 18.15 uur komen drie mannen de Gall & Gall in de Theresiatraat…