Home Zuid-Holland Westland Voormalig advocaat veroordeeld tot 240 uur taakstraf wegens verduistering

Voormalig advocaat veroordeeld tot 240 uur taakstraf wegens verduistering

Een voormalig advocaat uit Voorburg (53) is vandaag door de Haagse rechter veroordeeld tot 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. Hij heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan de verduistering van 36.000 euro van een cliënt, een tuinder uit het Westland. Van een andere cliënt eigende hij zich 13.500 euro wederrechtelijk toe. Verder acht de rechter bewezen dat hij een vaststellingsovereenkomst heeft vervalst en dat hij tegenover de rechtbank in Den Bosch meineed heeft gepleegd.

Het OM had negen maanden cel geëist tegen de voormalige advocaat die al enkele jaren geleden van het tableau is geschrapt. Maar vanwege het tijdsverloop kwam de rechtbank uit op een lagere straf. Wel volgde de rechtbank de eis van het OM als het gaat om de schadevergoeding aan de benadeelden (ruim 51.000 euro).

Laad meer Westland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…