Home Zuid-Holland Den Haag Caravan- en campercontrole druk bezocht

Caravan- en campercontrole druk bezocht

Tijdens de voorlichtingscontrole die de politie, ANWB en BOVAG op zaterdag 4 mei hielden in Den Haag zijn 42 caravans en campers kritisch bekeken. De eigenaren kregen tips en adviezen. Een aantal kleine gebreken is ter plaatse gratis gerepareerd. Ongeveer de helft van de eigenaren was vrijwillig naar de controle op de parkeerplaats bij het stadion van ADO Den Haag gekomen.

Er werden vooral gebreken aan banden en verlichting geconstateerd. Waar mogelijk hebben medewerkers van de ANWB en BOVAG reparaties uitgevoerd. Ook gaven zij adviezen over andere uit te voeren reparaties.

Verder bleek dat een aantal campers en caravans te zwaar te beladen was. Politie, ANWB en BOVAG gaven tips over de juiste manier van beladen en de eigenaren verdeelden hun bagage over caravan en auto. Het doel van de controle was het veilig op weg helpen van kampeerders. Daarom schreef de politie geen bekeuringen uit.

Rijles

Bij de controle was ook aandacht voor de rijvaardigheid. Een rijschoolhouder had twee instructeurs beschikbaar. Negen bestuurders maakten gebruik van hun diensten. Zij kregen uitleg over het achteruitrijden met een caravan en oefenden dat meteen in de praktijk.

Nieuwe controle

Op zaterdag 25 mei is er opnieuw een voorlichtingscontrole voor caravans en campers. Deze wordt gehouden op het terrein van Don Opleidingen aan het Galgepad 11 in Naaldwijk.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…