Home Zuid-Holland Den Haag Nepagenten bestelen toeristen op straat

Nepagenten bestelen toeristen op straat

Vier buitenlandse toeristen werden de afgelopen dagen in Scheveningen slachtoffer van twee mannen die zich voordeden als politieagent. Bij een ‘identiteitscontrole’ stalen de nepagenten ongemerkt geld uit de portemonnee van de toeristen. De werkwijze van de twee nepagenten en een waarschijnlijke handlanger is telkens hetzelfde: een man spreekt een toerist aan met een vraag, waarna deze handlanger en toerist vrijwel direct daarna door twee nepagenten worden aangesproken. De twee mannen moeten de ‘agenten’ een legitimatiebewijs tonen en vervolgens hun portemonnee overhandigen zodat de agenten kunnen zien of er drugs of vals geld in zit. Zonder dat het slachtoffer het doorheeft, wordt er ondertussen geld uit de portemonnee gehaald.

Een 57-jarige man van Aziatische afkomst werd vrijdag 5 april rond 12.10 uur in de Van Dorpsstraat slachtoffer van deze truc. Deze man moest niet alleen zijn portemonnee afgeven, maar werd ook gefouilleerd. De nepagenten bestolen de man – die dit pas later ontdekte – van zo’n vijfhonderd euro en zijn mobiele telefoon.

Op zondag 7 april werd rond 14.15 uur een 48-jarige Afrikaanse congresbezoeker op de Gevers Deynootweg slachtoffer van mogelijk dezelfde drie mannen. Deze congresbezoeker voelde echter nattigheid toen hij zijn portemonnee moest afgeven. Hij liet uitsluitend de inhoud zien en stopte de portemonnee daarna direct weer weg. Hierop liepen de drie andere mannen samen weg in de richting van het politiebureau.

Diezelfde zondag rond 11.15 uur trapte op de Frederik Hendriklaan een 38-jarige Aziatische congresganger wel in de truc van de drie mannen. Hij werd zo bestolen van zo’n vijfhonderd euro. Op dinsdag 9 april maakten de mannen voor zover bekend een laatste slachtoffer. Rond 11.30 uur bestolen twee nepagenten bij de tramhalte op het Statenplein een 28-jarige man van Aziatische afkomst.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Explosie veroorzaakt schade aan deur theehuis

Bij een theehuis op de Schiedamseweg in Rotterdam is in de nacht van maandag 29 op dinsdag…